Publisert Legg igjen en kommentar

Moro med InkaGold

For en stund tilbake sto jeg på Scrappehjertet og viste fram teknikker/kort laget med InkaGold. Det var veldig populært så jeg tenkte det kunne være aktuelt å skrive litt om det her på bloggen også.

InkaGold er en kremaktig tykk pasta som kan strykes på de fleste underlag. Jeg liker å stryke Inkagold på papir som først er embosset med embossingfolder.
Scrappehjertet har flere fine pakker med embossingfoldere, og det har kommet inn flere nye i butikken. Jeg har brukt sort Bazzill og de kortene jeg har laget her er 4 x 6 inch store. Den sorte Bazzillen har jeg kuttet til 3,5 x 5,5 inch og da passer den perfekt i en folder.
Så kan du begynne å stryke på InkaGold, og jeg anbefaler en titt inn i nettbutikken for å se fargeutvalget. Jeg har fra gammelt av et lite skrin med flere farger, men jeg er snart tom for den mørkeste gullfargen. Den er nesten den fineste på det sorte papiret, men jeg skal prøve ut turkis også.
Jeg begynner å stryke pastaen fra papirets kant og innover på papiret. Dette må du gjenta flere ganger og legge på ekstra der det er ujevnt. 
InkaGolden blir blank og skinnende på papiret og du får en spennende bakgrunn for et kort. Men husk at InkaGold også kan strykes på blomster, annen pynt, malte og spraya bakgrunner o.l. 
På dette kortet har jeg også brukt InkaGold på skiltet med gratulerer-teksten. Når du stryker på InkaGold med en lett hånd, havner pastaen og fargen på de øverste flatene på papiret. Derfor får du en fin overflate hvor pregingen i papiret kommer frem. 
På dette kortet har jeg også embosset med embossingpulver til Stampendous, farge; ages silver. 
Små detaljer får også en omgang med InkaGold slik at kortet “henger sammen”. 
Håper du prøver deg på denne teknikken, kanskje en grei aktivitet ute på verandaen i sommervarmen.
Hilsen Lene
Legg igjen en kommentar