Publisert Legg igjen en kommentar

Embossingpulver og modeling paste

Hei, jeg har, siden jeg startet å scrappe, alltid likt embossingpulver. Her om dagen så jeg en demo med Tim Holtz hvor han brukte embossingpulver sammen med paste. Og det ville jeg prøve.

 Her ser du hva jeg har brukt på den første taggen jeg lagde; en stor tagdies (Karen Burniston Tag Book Pop Up), Modeling Paste fra Stamperia, Embossingpulver (i mursteinfarger) og en stensil.

Først legger du stensiler over taggen og stryker paste over. Velg selv om du vil dekke hele taggen.

Når du er fornøyd tar du stensilen bort og drysser embossingpulver over pasten. Jeg drysset litt forsiktig og brukte flere farger.

Jeg drysset på litt kobberfarge til slutt men den måtte jeg riste av igjen siden den blåste bort da jeg begynte å varme med embossingpistol. Jeg tok da en klype i fingrene og drysset over når jeg så at embossingpulveret begynte å smelte.

Når man gjør det på denne måten tar det litt lenger tid for embossingpulveret å smelte. Modeling Paste som ligger i bunnen er mykt og trenger litt tid på tørking. Det blir rimelig varmt der du skal smelte pulveret og du kan oppleve at det begynner å boble litt. Hvis du ønsker et litt røffere utseende kan du bruke crayons oppå til slutt.

 Her er pynten på plass og Fru Kalleberg ble ganske fornøyd med «prøvelappen» sin.

Så ville jeg prøve med en tag som først er farget med Distress Oxide. Her er det viktig at Oxiden tørker godt før du embosser. Hvis Oxiden fortsatt er våt vil embossingpulveret feste seg overalt på taggen, ikke bare i pasten.Her ser du tydelig hvordan det blir når du har fylt stensilen med paste og fjernet stensilen.

Denne taggen fikk kobber embossing enamel og du kan tydelig se at potesporene ble skikkelig opphøyet. Jeg liker også den smale hvite kanten med paste i ytterkant av potene.

Håper du også får lyst til å «leke» litt!

Hilsen Lene

Materialer:

Stensiler  Mixed Media Sjablong mur,  Mixed Media Sjablong animal

white modeling paste

Embossing enamel aged copper

Distress oxide

Heat it craft tool

 

Legg igjen en kommentar