Posted on 3 Comments

Artikkel om mixed media produkter fra Prima

Hei hei alle sammen.
Det finnes utrolig mye forskjellige mixed media produkter på markedet og det er lett og bli forvirret i denne jungelen. I denne artikkelen tenkte jeg og forklare litt om hvordan de forskjellige produktene fra Prima og Finnabair brukes. Jeg håper det blir litt lettere for dere og bruke/kjøpe produktene.

HER kan du kjøpe produktene.

Gesso

Gesso er en akryl basert matt grunning. Denne malingen kan brukes til det meste og tørker ganske fort. Den kan også brukes med stensiler.
Malingen er super til og dekke over malte flater med. Finnes i hvit og sort.

Klar gesso brukes til å beskytte en bakgrunn eller eller klargjøre et prosjekt for videre maling/spraying. I dette produktet kan du blande inn pigmenter, microperler, glitter osv.

Gel
Disse produktene er super flotte og lage bakgrunner med.  Bruk palettkniv til og smøre gelen utover og den passer perfekt sammen med stenciler.

Dette produktet blir transparent og blank når den tørker. 3D gel er en flott base til og blande glitter, micro perler, mica flakes, akrylmaling og pigmenter i. Denne gelen er tykk og og kan lage høye strukturer. Den kan også brukes til og feste ting og tang med på lerret, papir eller kartong.

Dette produktet blir transparent og matt når den tørker. 3D gel er en flott base til og blande glitter, micro perler, mica flakes, akrylmaling og pigmenter i. Denne gelen er tykk og og kan lage høye strukturer. Den kan også brukes til og feste ting og tang med på lerret, papir eller kartong.

Dette produktet blir transparent og matt når den tørker. 3D gel er en flott base til og blande glitter, micro perler, mica flakes og pigmenter i. Denne gelen kan også brukes som lim og forsegling av crakle paste, micro perler og glitter. Det er noe som heter transfer teknikk og denne kan brukes til dette også.

Denne gelen blir blank og gjennomsiktig når den tørker. Den brukes til transfer og lim til kartong. Fungerer perfekt til forsegling av glitter, micro perler osv. Gelen er en flott base til og blande glitter, micro perler, mica flakes og pigmenter i.

Paste
Paste er tykk og god og jobbe med, og lett og lage flotte bakgrunner med. Her er det mulighet for og bruke stenciler eller bruke palettkniv for og lage egen struktur.

Denne pasten blir hvit når den tørker og kan brukes på alle underlag. Her kan du blande inn microperler, sand eller art sugar for og lage snømaling. Light paste kan også brukes til og lime fast lette ting med.

Modeling pasten er tykkere enn light paste. Denne er flott til og lage bakgrunner og tekstur med.

Jeg håper at denne artikkelen var informativ og at dere har nytta av den.

Gunn-Eirill

3 thoughts on “Artikkel om mixed media produkter fra Prima

  1. Tusen takk for grei forklaring, så mange produkter som er nesten lik, så det kan nok gå i surr for alle og enhver 🙂

  2. Kjempefint, har sett mye på disse produktene, men ikke vært sikker på hva jeg skulle velge 🙂 nå vet jeg MYE mer, tusen takk Gunn-Eirill 🙂

  3. Lettere å finne fram i jungelen no. Tusen takk 🙂

Leave a Reply